Je kijkt naar:

Hatha Yoga - Valeria Taikalo #2

Deze video kan alleen bekeken worden door geregistreerde gebruikers

Hatha Yoga - Valeria Taikalo #2 192 Views
Favorite

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een milde fysieke vorm van yoga. Het komt van de woorden ‘ha’, wat ‘zon’ betekent, en ‘tha’, dat ‘maan’ betekent. Het is de meest voorkomende fysieke yogavorm in het Westen. Hatha Yoga brengt eenheid in de tegenpolen van het lichaamssysteem. De positieve (zon)- en de negatieve (maan) stromingen. Het fysieke lichaam wordt uitgelijnd door middel van fysieke oefeningen (asana’s). Elke oefening heeft zijn eigen specifieke doel en wordt aangeleerd in afstemming op de adembeheersing. Hatha Yoga helpt bij het verbeteren kracht en het verbeteren uithoudingsvermogen. 

Verbeteren uithoudingsvermogen

Bij Hatha Yoga is het niet de bedoeling om snel in en uit een houding te springen, maar leer je mentaal een houding aan te nemen, de houding waar te nemen en langzaam weer terug te gaan. In asana’s wordt geen geweld op het lichaam gebruikt, maar het bevordert het verbeteren uithoudingsvermogen wel. 

Werkzaamheden Hatha Yoga

Voor wie is Hatha Yoga geschikt?

Hatha Yoga is geschikt voor iedereen die wil beginnen met yoga en voor ervaren yogi’s. Je werkt altijd binnen je eigen mogelijkheden en leert goed je grens aan te geven (ahimsa = geweldloosheid). 

Tags: hatha, actief, uithoudingsvermogen

Share This Video: